Louise Lykke

Vi skal have nyt køkken!

Som før skrevet, bor vi i et lille byhus fra 1910. Det er omkring 90 kvadratmeter i to plan, så det er ikke plads vi svømmer i. Men her er helt fantastisk hyggeligt, og jeg er forelsket i hver en del af vores lille hjem. Min kæreste købte huset for knap to år siden, og har siden købet renoveret løbende på det. Thit og jeg flyttede ind 1. februar, så det er stadig lidt nyt for os at bo her, men vi er begge super glade for det, og vi glæder os til mange gode år her.

Et af de sidste indendørs projekter der mangler at blive lavet er køkkenet. Det eksisterende køkken er gammelt og minder meget om et sommerhuskøkken. Men det er hyggeligt og faktisk også slidt på den fine måde – I ved hvor der er lidt patina, små ruder i overskabene og alt er generelt bare småt og hyggeligt. Men det er dumt indrettet og rent praktisk fungerer det bare ikke for en lille familie. Så nu er beslutningen taget og køkkenet er i skrivende stund revet ned. Alt skal rives ned og bygges op igen. Vægge, loft, gulv, ny kloak, gulvvarme (åh hvor jeg glæder mig til lune gulve) og selvfølgelig nye elementer og hvidevarer.

koekken3

Vi har valgt en lækkert hvidt grebsløst køkken fra Kvik. Det er enkelt og passer perfekt til vores stil. Gulvet i køkkenet bliver et Marmoleum Click gulv i en mat grå med en smule nister i. Det fede ved Marmoleum gulve er, at det er nemt at arbejde med (siger gulvmanden og min kæreste), det er produceret af udelukkende naturlige råmaterialer, miljøvenlige farvepigmenter og samtidig er det svanemærket. Kan I mon fornemme min begejstring for det? Og ikke mindst ej at forglemme, det er nemt at rengøre og holde rent da gulvet har antistatiske egenskaber som skræmmer støv væk. Love it!

Hvidevarerne er fra Siemens og er sorte, bordpladen er hvid, dog med en sort yderkant, og så skal vi have et SMEG køleskab i lys mint. På en lille endevæg hvor emhætten skal hænge, skal der være fliser i sildeben – ligesom et sildebensparketgulv – bare med fliser. En af mine favorit instagrammere er stylisten Mette Helena, som står bag profilen @retrovilla. Hun har i sit køkken lavet en sådan væg og det ser super fedt ud. Så efter 2 minutters overtalelse var min kæreste heldigvis med på ideen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den væg kommer til at give køkkenet noget helt særligt.

koekken2

Så nu er der ikke andet for, end blot at vente og heppe på min seje kæreste som selv er hoppet i arbejdstøjet og knokler i sin ferie for at få det lavet færdigt. Glæder mig til at vise jer billeder af det endelig resultat, men indtil da, må I nøjes med før-billeder og billeder fra der hvor vi er nu – i nedrivnings – og “der er støv over ALT processen” 😊

/Louise